9 juli 2012

Varit på rymmen ett par dagar

och träffat lite nya hästar, katter och människor.
 LÄNGE sedan jag körde på Sveavägen


Tror jag bestämt mig som Jämtlänning såg ingen tjusning i detta...
Bara att gilla läget Fokus - cool, calm and colleted.

Lite lite för mycket på tekniken och klarade mig med nöd och näppe på GPSen innan batteriet tog slut.
Visste inte ens vad vägarna hette dit jag skulle då jag hade knappat in dem men utan batteri skulle jag inte ens kunna ringa. Så nästa gång blir jag bättre förberedd med ytterligare en kabel... 

Kul var det iaf när man väl kom fram till de små djuren. Glömde ta något kort på de första då jag blir så inne i det man pysslar med att man glömmer tid och rum. Vendelsö var det där har jag åtminstone haft släkt - vet inte om de finns kvar där då jag är lite dålig på släktkontakten. Mormor bodde i Hammarby och jag har bott en gång här i krokarna på Götgatan straxt före bron. Lite svårt att fota och hålla styr på kursen samtidigt. Men till vänster och lite längre fram typ.

Här har jag promenerat många gånger upp till höger - Odenplan där jag gick min Akupunktur utbildning i slutet på 70 talet =OO - Jag som trodde jag var 32 men det är något som inte stämmer. (MEN om det är så som det blev för Elisabeth och Eva här på Stridsby att det är någon som stjäl 3 timmar varje dag så kanske det blir så?)

Kom bara 20 min senare än beräknat hem till Linda & Ola´s fina hästfarm som också hade en liten speciell kattfamilj - ras som jag aldrig träffat tidigare. En av dem vill följa mig hem (eller fick fatt på en bastubil) Kan förstå att de föredrar Bastu för det var inte överdrivet med päls på dem.

Mamma katt tror jag detta var

Mamma, pappa och barn med en sammanlagd vikt som jag har på en av mina hemma. Är lite rädd att det nästan är detsamma med våra hästar - 3st av deras travare = Lakrits =O
Dessutom hamnade mina hästar på FET-bete idag så det lär nog bli lite natt arbete fram över eller att kliva upp vid 4-5 för att röra på dem... 

Fin lösdrift och stall - begränsad fri tillgång på Sorundas bästa kvalitetshö - tur att dessa gossar ska dra in "storkovan" som de första "Parellitränade" Travhästarna ;-) 


Roligt att se hur duktig Ola var med två av sina Ess


Nu fick Sigge låna fordonet och drog till Håsjöbyn. På fredag när han kommer ner åker Lina och jag upp.
Kurs i Sundsvall
(Jag var hemma sist typ 23:e mars tror jag?) 

5 kommentarer:

 1. Härligt långt reportage! Fortsätt så :) Antar att det är regnet som fått dig att ta dig tid vid datorn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja inte direkt något regn bara att jag hade datorn tillhands med på trippen. Men nu ska jag försöka bli lite effektiv då jag legat på latsidan ett tag ;-)

   Radera
 2. Håller med ovanstående ;-)

  SvaraRadera
 3. Det är bra att travhästar tränas Parelli, fast de första är det inte;)

  För jag ock min ex-make hade några parellade travare som stod lösa i sina repgrimmor i stallgångarna i gäststallen på Jägersro och Halmstad på slutet av nittiotalet till andras förundran.

  Våra travare vann inte så mycket, men förbättrade alla sina personbästa i våran träning och var gladare.:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Första som jag visste om =)
   Kul att ni också hade PNH-tränade travare!

   Radera